Totalnie zachwycona mlekiem rozowym postanowilam siegnac po mleko sojowe.
Jak szalec to szalec wzielam jeszcze jogurty !
Niestety. Owa zmiana nie wyszla mi na dobre :( To ze jestem alergiczka od urodzenia to zauwazylam..no ale to ze mleko sojowe jest nie dla mnie to nie wiedzialam. Dostalam szokujacej reakcji alergicznej. Zeby bylo jeszcze gorzej zaatakowana zostala tylko moja TWARZ ! Cala opuchnieta, czerwona i delikatnie mowiac podrazniona.
Czegos takiego moja buzia jeszcze nie znala. Mleko z jogurtami powedrowalo do kosza. Takze zostaje przy ryzowym i krrrowkowym.
Dlaczego warto sprobowac mleka ryzowego ??
Oczywiscie poza doswiadczeniem nowego smaku, mleko ryzowej jest szczegolnie polecane dla alergikow. Uwaga ! Testowalam na wlasnej skorze ! :)
Nie posiada ani grama laktozy, bialka ani cholesterolu. Zawiera duzo witaminy i weglowodany.
Mi osobiscie mleko odpowiada! szczegolnie do przepysznych smoothie ♥
O mleku sojowym pisac nie bede, gdyz uczulilo mnie bardziej niz kurz z worka z odkurzacza ☻