Dzis przyszedl ten dzien.
Dzien steka w moim domu :)
Razem z pascalowymi poradami zdzialalismy cuda !
Piekne dwa kawaly. Jak za poradami mieso lezakuje max 30min w temp. pokojowej.
Do smazenia nieodzowna jest tu grilowa patelnia (ta co wazy milion ton).
Dogladamy nasze soczyste steki za pomoca szczypczykow, nie "dziobiemy" widelcem.
uuuUUuUUuU Rewelka !
Ziemniaki dzoszly, obiad gotowy ! Czerwone mieso jemy max raz w tygodniu. Jest to bomba zelaza i witamin B12, A i E. Niestety spozywanie tak wysokoenergetycznego miesa w nadmiarze rowniez moze miec negatywne skutki.
Stad max 1 porcja w tygodniu.
No i jak mozna kolo tego przejsc obojetnie ?! no przeciez sie nie da !
Tu znajdziecie linka z fajnymi poradami Pascala
- 6 zasad smazenia steku z poledwicy.
Smacznego !!!
♥♥♥
