Pychotka moja wspaniala. Slodkie pyszne ciasto - jedno z moich ulubionych.
Nie nalezy do najbardziej dietetycznych ale coz.. czasem po prostu sie inaczej nie da :D
Skladniki:
Ciasto:
- 2 szkl maki
- 3 zoltka
- 2 lyzki kwasnej smietany
- 1/2 margaryny albo masla
- 1 lyzeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szkl cukru pudru
Dodatkowo:
- dzem z czarnej porzeczki albo wisni
- orzechy wloskie
Zagniesc ciasto.
Podzielic na dwa placki.
Posmarowac dzemem
Wylozyc wczesniej ubite bialka z 1/2 szkl cukru.
Posypac orzechami.
Piec 45 minut w 180 st
Masa budyniowa:
- 0.5 l mleka
- 6 lyzek maki ziemniaczanej
- 1 cukier waniliowy (nie wanilinowy)
- 3 zoltka
- 20 dag cukru
- 200g masla
Z powyzszych skladnikow zagotuj budyn.
Wystudz.
Wmiksuj maslo.
Smacznego:)